Over mij, Jose Snoeren


Ik ben Jose Snoeren (1965) geboren in Oosterhout met een vader die een pure Brabander is en een moeder die uit achterhoek komt. Opgegroeid in de Bergen (in Oosterhout)zoals ze dat noemde. Geen berg te bekennen maar nabij de  heilige driehoek en tussen de weilanden van de paters.  Daar veel in mijn eentje rondgezworven genieten van de natuur in gedachten grootste avonturen beleefd in mijn fantasie wereld.  In mijn  jeugd  ook veel getekend maar door het leven opgelegd verwachtingspatroon is dit op de achtergrond terecht gekomen en zelfs jaren helemaal verdwenen.

 

Mijn verlangen om doormiddel van creëren dat dwalende kind in mezelf te terug te vinden heeft er voor  gezorgd  dat ik  het tekenen rond mij 43 jaar weer heb opgepakt . Het schilderen me eigen gemaakt zonder hier echt een opleiding voor te volgen. Dus totaal niet volgens de regels van een academie. Waardoor mijn tekeningen niet altijd in proportie zijn en soms zelfs een beetje kinderlijk. Voor mij geeft dat juist de vrijheid om iets te maken waar ik blij van word, regels en procedures het keurslijf van zo hoort het, blokkeren mijn creativiteit . 

 

Om tijd te maken voor tekenen in mijn drukke leven ben ik  een cursus gaan  volgen bij Piet van Riel deze kunstenaar heeft voor mijn bevestigd wat ik ook voelde, dat  wat je maakt vanuit je hart moet komen en niet uit je hoofd.

 

Dat niet alles perfect hoeft te zijn maar  belangrijker dat ik voel, dit is goed.  Het heeft me geleerd  dat  ik niet hoef te maken wat een ander mooi vind ( geen opgelegd verwachtingspatroon )  maar wat mij iets brengt. En dan is het wel heel fijn is als iemand dit raakt en ziet wat er in zit qua gevoel of boodschap.

 

Impulsief heb ik een weekje schildervakantie in Frankrijk geboekt om daar in de mooie natuur van de Vogezen  intuïtief te   gaan tekenen en schilderen. Dit heeft  veel inzichten gegeven. Na wat wikken en wegen en  een aantal LIFE CHANGING gebeurtenissen heb ik ontslag genomen om tijd te nemen en te bedenken wat belangrijk is  in mijn  het leven.

 

Iets met tekenen, schilderen en mensen.  Hiermee hoopt ik een bijdragen te leveren aan hun ontwikkeling, ontdekkingsreis en verwerkingsprosessen. Want ik weet dat tekenen en schilderen je onderbewustzijn naar boven kan laten  komen. Op deze manier kunnen trauma's , gemoedstoestand , ziekte enz. een plaatsje krijgen.  Als ik daar iets in kan betekenen doe ik dat met liefde want ieder mens kan een beetje hulp in de goede richting gebruiken.