Over mij, Jose Snoeren


Ik ben Jose Snoeren (1965) geboren in Oosterhout. Ik heb in mijn jeugd veel getekend maar door het leven opgelegde verwachtingspatroon is dit op de achtergrond geraakt en zelfs jaren helemaal verdwenen.

Mijn opleiding en werkervaring is erg divers en heeft voornamelijk op commercieel vlak gespeeld. De meeste jaren heb ik in de modebranche gewerkt waar mijn creativiteit gevoed werd door etaleren en winkelinrichting.

Door mijn verlangen om met creëren het kind in mezelf terug te vinden heb ik op 43 jarige leeftijd het tekenen weer opgepakt, later ben ik gaan schilderen niet wetend hoe doen maar een dotje. Maar het gaf me ontspanning en plezier een sleur uit alle dag. Een familie lid wilde een muurschildering, of ik dat kon? Gewoon doen! Dit heeft goed uitgepakt en heeft al een aantal mooie opdrachten opgeleverd.

Later heb ik een cursus gevolgd bij de Oosterhoutse kunstenaar Piet van Riel die heeft mij geleerd dat wat ik maak uit het hart moet komen en niet uit het hoofd. Dat het niet perfect hoeft te zijn maar belangrijker dat je er blij van word.

Na een aantal LIFE-CHANGE gebeurtenissen wilde ik alleen nog maar doen wat ik leuk vond. Ik nam mijn ontslag en heb een half jaar vrij genomen om te bedenken wat ik dan echt wilde.

Ik ben in oktober 2018 begonnen met een opleiding bij de vrije academie ‘t Pad, in Kesteren. Hier ben ik aan het leren om vrij te denken en mijn skills te ont- wikkelen. Twee jaar basis opleiding en dan een richting kiezen voor holisch kunstenaar of Tekentaalcoach gericht op kinderen eerst maar gewoon genieten en verwonderen van wat er allemaal gebeurd.